Головна » 2017 » Серпень » 23 » День Незалежності відзначили флешмобом та благодійною акцією
07:39
День Незалежності відзначили флешмобом та благодійною акцією

23 серпня у Сумському обласному центрі служби крові було надзвичайно людяно. Адже у цей день у СОЦСК проходив незвичайний захід – літературний флешмоб, поєднаний з благодійною акцією збору крові для онкогематологічного відділення Сумської обласної дитячої лікарні. Донори, серед яких було багато відомих сумчан та жителів району, не лише здавали кров, а й читали та слухали вірші українською мовою. Виступали не лише ті, хто здавав кров, а й спеціально запрошені гості – поети та професійні декламатори.
- Сьогодні ми здаємо кров і читаємо вірші, - каже ініціатор заходу, депутат сумської районної ради, керівник незалежної служби новин «Спецкор» Анна Валевська. – Сюди прийшли люди, які люблять Україну, яким є що сказати. Я запрошувала сюди всіх своїх друзів, і дуже рада, що багато з них відгукнулися. Адже українське слово і добрі справи - це те, що нас об’єднує.
Серед гостей СОЦСК було багато представників Сумського району – вірних друзів закладу і його постійних донорів. Завітав до центру крові, аби привітати донорів з прийдешніми святами, і голова Сумської райдержадміністрації Геннадій Дорошенко:
- У нашому районі живуть люди, які люблять і цінують життя, найкращі, найпрацьовитіші і найсердечніші. Кров потрібна завжди, а особливо, коли йде війна, коли так багато дитячих онкозахворювань. Тому люди відгукнулися на благодійну акцію. А ми, керівники району, допомагаємо донорам, чим можемо – не для піару, а для того, щоб вони знали: те, що вони роблять для нашої країни і її людей, цінують, це важлива справа. Ми дізналися, що у Сумах Почесним донорам на оздоровлення дають по 500 гривень матеріальної допомоги – і вирішили, що наших донорів теж потрібно відзначити. В Сумському районі Почесні донори отримають по тисячі гривень! Хочу привітати всіх з Днем Незалежності і Днем Державного Прапора. Низький уклін всім донорам, які і сьогодні, і в інші дні рятують життя!
Голова Сумської районної ради Вадим Акпєров не лише привітав донорів, а й долучився до них, здавши кров для онкохворих дітей. Він переконаний – саме з таких справ складається патріотизм і міцна держава:
- Сьогодні ми святкуємо день державного прапора, який став не просто державним символом, а символом свободи, гідності й патріотизму. А патріотизм – це не кричати гасла і вдягати вишиванки, він проявляється саме в таких речах. Потрібно робити добрі вчинки, здавати кров, допомагати людям. Якщо це буде корисно для суспільства – це і є патріотизм. Тільки так можна побудувати міцну могутню державу, виховати патріотами молоде покоління. Я запрошую всіх приєднатися до нас і здавати кров для дитячої онкогематології не лише в свята, а завжди, коли є така можливість. Робіть добро людям – і воно вам повернеться!
Серед благодійних донорів – і керівник апарату Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький:
- Це для мене вперше, хоча я давно хотів стати донором. Дуже сподобався надсучасний центр крові, унікальне обладнання, якого немає ніде в Україні, комфортні і сучасні умови. Я дуже радий, що на Сумщині хворі можуть отримати найкращу, найякіснішу кров. Хочу здавати кров постійно: і всіх запрошую це робити, вона піде на допомогу дітям з онкогематології. Вітаю всіх зі святом і бажаю здоров’я, здоров’я і ще раз здоров’я.
Поміж донорами вирізняються святково вбрані люди у вишиванках. Це – співробітники управління Державної міграційної служби в Сумській області.
- Здаємо кров не вперше, деякий час тому ми збирали кров на потреби АТО, а зараз вирішили допомогти дітям, - каже заступник начальника управління Олександр Овруцький. – Зібрали всіх чоловіків і прийшли. Турбота про дітей – це наш обов’язок. Враження і від центру крові, і від сьогоднішньої акції дуже приємні, чудова організація флешмобу. І звичайно, відчуття, що ми надаємо допомогу, наша кров може врятувати – це приносить радість.
Завжди відгукуються на прохання по допомогу і беруть участь у благодійних акціях співробітники управління патрульної поліції м.Суми. Близько десяти людей у формі на чолі з т.в.о. начальника управління Олексієм Калюжним прийшли до СОЦСК і сьогодні.
- Я востаннє був тут давно, до реконструкції, - розповідає Олексій Калюжний. – А потім ніяк не вдавалося: як донорська акція, так за графіком чергування. Дуже радий, що можу здати кров сьогодні, адже це чудова можливість допомагати людям. А діти – це наше майбутнє, про них необхідно піклуватися в першу чергу. Зараз у центрі крові дуже гарно все зроблено. Але для нас головне – щоб наша кров допомогла.
Невід’ємні учасники благодійних акцій і масових заходів – і члени громадського руху «Нова кров», що пропагує донорство і здоровий спосіб життя.
- Ми звертаємося до всіх бажаючих через Фейсбук і запрошуємо їх приєднатися, - розповідає координатор проекту Наталія Осикова. – Люди приходять, долучаються до благодійних акцій разом з нами – у компанії ж веселіше, потім багато з них стають кадровими донорами. Я дуже вдячна тим донорам, хто прийшов сьогодні – і у призначений час, і окремо – аби здати кров для пацієнтів відділення онкогематології. Допомагати іншим власною кров’ю – це надзвичайне відчуття, яке збережеться протягом всіх святкових днів і даруватиме настрій і сили.

Переглядів: 489 |
Всього коментарів: 0