Головна » 2017 » Лютий » 14 » Дітям допомогли радикально
09:10
Дітям допомогли радикально

10 лютого до Сумського обласного центру служби крові завітали члени Сумської територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшко на чолі з її керівником – В’ячеславом Шапошніком.  Вони взяли участь у акції СОЦСК «Кров=любов», щоб допомогти онкохворим дітям з обласної дитячої лікарні, які часто потребують  переливань компонентів крові. Для дітей це єдиний шанс пережити важке лікування, яке б’є не лише по хворим, а й по здоровим клітинам. Купувати кров у такій кількості за комерційною ціною батьки не можуть – лікування і так обходиться недешево. Тому СОЦСК регулярно проводить акції, в ході яких небайдужі сумчани можуть здати кров, яку малюки отримають безкоштовно.

– Радикальна партія в черговий раз демонструє системний підхід до вирішення проблемних питань, - каже голова територіальної організації В’ячеслав Шапошнік. – Цей підхід ми застосовуємо у всіх сферах – чи це питання ОСББ, чи ЖКГ, чи охорона здоров’я.  І коли було прийнято рішення допомогти дітям власною кров’ю – це теж була не одноразова акція. Люди самі, добровільно, без примусу захотіли це зробити, розуміючи, як це важливо. І ось результат - минуло два місяці, і ми знову тут. Сам я здаю компоненти крові вперше – і мене переповнюють дивовижні відчуття. Адже тут, як ніде, розумієш, що робиш дійсно важливу справу, приносиш користь. Я буду дуже радий, якщо плазма, яку я здав сьогодні, врятує чиєсь життя.  Хочу особливо відмітити, що я був тут, у центрі крові, десять років тому, коли очолював область – і порівняно з тодішньою ситуацією те, що зараз - небо і земля.  Те, що вкладає приватний інвестор в матеріальну базу закладу, принесло чудовий результат, я був приємно вражений. І зараз можу з упевненістю сказати – за приватними інвестиціями – майбутнє! Це єдиний спосіб досягти такого рівня розвитку медицини, який ми бачимо тут.

– Наша акція, як завжди, повторна, - розповідає член партії Олександр Гриценюк. – Ми обіцяли, що повернемося – і зробили це, прийшли, щоб віддати частинку своєї крові для онкохворих дітей. І цим ми подаємо приклад для громадськості, для активістів, працівників організацій, у тому силі – й партійних, закликаємо їх не боятися, приходити й здавати кров для хворих, дітей, бійців АТО. Ми теж будемо продовжувати свою акцію й надалі, і обов’язково прийдемо сюди знову.

– Ми щиро вдячні всім, хто відгукується на заклик про допомогу, - каже завідуючий відділенням заготівлі крові СОЦСК Владислав Світайло. – Адже дитяча онкогематологія потребує крові постійно, як і інші лікувальні заклади. І дуже часто кров, яку здати неважко і корисно для здоров’я донора  – означає життя для хворого. Наші донори це розуміють.

Переглядів: 642 |
Всього коментарів: 0