Головна » 2017 » Травень » 11 » Допомагати – це поклик душі…
14:31
Допомагати – це поклик душі…

У святкові дні вся поліція Сум працювала в посиленому режимі. Особливе навантаження дісталося на долю патрульних поліцейських, які забезпечували порядок і на масових заходах, і на вулицях міста. Але незважаючи на це вже 10 травня до Сумського обласного центру служби крові завітала група співробітників патрульної поліції, які вирішили взяти участь у Всеукраїнській акції «Здай кров – врятуй життя». В рамках цієї акції в Україні поліцейські  діляться своєю кров’ю з жертвами ДТП, які потребують переливань. В Сумах, на щастя, ДТП з важкими наслідками трапляються не так часто. Зате допомоги постійно потребує онкогематологічне відділення дитячої лікарні, маленьким пацієнтам якого після хіміотерапії потрібні багаточисельні переливання крові.  Знаючи про цю проблему, співробітники управління патрульної поліції  в м.Суми вирішили здати кров для онкохворих дітей – і тут же виконали своє рішення.

Серед тих, хто прийшов сьогодні до СОЦСК - як досвідчені донори, так і новачки. Постійним благодійним донором є т.в.о. заступника начальника відділу чергової служби, капітан поліції Іван Солопченко:

– Я здавав кров уже разів 15, - розповідає він. – Приходжу сюди разом з колегами  під час спеціальних акцій, а також, коли є потреба, і  через ЗМІ чи соціальні мережі просять здати для когось кров.  Чому б не допомогти, якщо я можу це зробити?

Інспектор із зв’язків з громадськістю Марина Горьковська сьогодні здає кров вдруге.

– Завжди стараюсь взяти участь у таких акціях, - розповідає вона. – Співробітники управління патрульної поліції за час своєї роботи вже кілька разів приходили здавати кров для тих, хто її потребує. До цієї справи постійно долучаються нові донори, адже ми хочемо допомагати людям не лише на роботі, як цього вимагає наш службовий обов’язок, але і від себе особисто, за покликом душі.

– Ми дуже вдячні патрульним поліцейським, які ніколи не залишаються в стороні від доброї справи, - каже завідуючий відділенням заготівлі крові СОЦСК Владислав Світайло. – Завдяки їх допомозі ми зможемо забезпечити дітей  препаратами крові безкоштовно – а від цього залежить їх життя і можливість продовжувати лікування.

Переглядів: 746 |
Всього коментарів: 0