Головна » 2017 » Серпень » 21 » Енергетики Сумщини - онкохворим дітям
07:33
Енергетики Сумщини - онкохворим дітям

Працівники ПАТ "Сумиобленерго" завітали до СОЦСК не вперше. З того часу, як на підприємстві було започатковано безстрокову акцію «Здай кров – поділися життєвою енергією» багато з них долучилися до донорського руху. Ось і тепер, протягом трьох днів – з 16 по 18 серпня – енергетики приїжджають до Сумського обласного центру служби крові, щоб дати шанс на одужання онкохворим дітям. Участь в акції взяли не лише працівники Сумського міського та районного РЕМ та обласного управління – спеціально, щоб здати кров, до Сум приїжджають донори-добровольці з Буринського, Тростянецького, Охтирського, Краснопільського районів. Точна цифра учасників акції буде відома лише завтра – але вже зараз можна сказати, що це понад 50 чоловік.
- Я вперше прийшла здавати кров, - каже юрисконсульт філії Краснопільский РЕМ Валентина Полякова. – Трішки страшно, але заспокоюю себе тим, що моя кров допоможе хворій дитині одужати.
Заступник директора технічного з високовольтних мереж Олександр Маландій вже має досвід донорства:
- Вирішив долучитися до акції, бо в наш час, коли хворіють так багато людей, це дуже важливо. Тому хочу здавати кров і надалі, сподіваюся, що вона комусь допоможе.
- Мотивація моя така: здача крові – це хоч одна невеличка добра справа в цьому світі, яка може врятувати життя, дати надію на одужання, - говорить головний інженер філії «Сумський район електричних мереж» Андрій Терлецький. – Дуже багато людей потребують крові з-за хвороб, катастроф, воєнних конфліктів. Ще мене дуже зачіпають за живе онкологічні захворювання у малих дітей, переживання їх батьків. Люди, які здають донорську кров, заслуговують поваги – і я вирішив до них приєднатися. Давно цього хотів, але вийшло тільки зараз.
- Сумські енергетики, гасло яких – нести світло до кожного дому, реалізують його не тільки в професійному плані, а й в сенсі добрих справ, - каже заступник директора СОЦСК з питань маркетингу Олена Геренко. - Донорський рух на підприємстві існує вже деякий час і поповнюється молодими донорами. Ми завжди раді бачити енергетиків у стінах СОЦСК. А зараз, коли створено центр крові у Шостці, до своїх колег зможуть долучитися і працівники галузі з північних районів області, які раніше не могли цього зробити через віддаленість від обласного центру. Ми дуже вдячні керівництву і профспілкам ПАТ за підтримку донорського руху. А ще більше їм, без сумніву, вдячні онкохворі діти та їх батьки.


Переглядів: 486 |
Всього коментарів: 0