Головна » 2017 » Березень » 9 » «Хочеться, щоб добро перемагало…»
09:29
«Хочеться, щоб добро перемагало…»

7 березня, у переддень жіночого свята,  відвідувачки Сумського обласного центру служби крові були по-особливому вродливими і радісними. Але й серед них вирізнялася група викладачів і учениць Сумського  ПТНЗ «Центр дизайну і сфери послуг», які прийшли взяти участь в акції «Доброта врятує світ».

– На цю акцію ми з радістю відгукнулися, адже у нас навчаються ті, чиє покликання – робити людей красивими: перукарі, візажисти, швеї, майстри манікюру й педикюру, фотографи. Це – жіноче царство, у якому дуже рідко трапляються учні-чоловіки. Ми маємо дарувати красу, а краса неможлива без доброти, - розповідає практичний психолог навчального закладу Тетяна Кулижка. – Сама я здаю кров завжди, коли це потрібно – і в студентські роки здавала, і пізніше, коли це було потрібно родичам, друзям, колегам.  Тому і зараз, коли кров потрібна онкохворим дітям, не сумнівалася. Весна, хочеться дарувати людям надію, щоб добро у нашому житті перемагало.  Якщо є можливість врятувати життя – завжди хочеться допомогти.  І дівчата у нас дуже чуйні – адже вони майбутні мами, і розуміють, як це важливо - здоров’я дітей. Хочеться, щоб дітки були здоровими і в них, і у всіх.

Всього в ході святкової акції кров здали близько 20 педагогів і учениць центру. Для більшості це був перший досвід донорства.  До акції хотіли долучитися більше дівчат – але не всім бажаючим уже виповнилося 18, тож вони зможуть підтримати свій навчальний заклад у добрій справі наступного разу. Бо ж донорська кров маленьким пацієнтам онкогематологічного відділення потрібна щодня…

Переглядів: 470 |
Всього коментарів: 0