Головна » 2017 » Серпень » 10 » Християни здавали кров для онкохворих дітей
13:46
Християни здавали кров для онкохворих дітей

У Сумському обласному центрі служби крові триває акція «Кров – стратегічний ресурс держави», присвячена Дню Незалежності.

9 серпня до СОЦСК завітали християни протестантських церков м.Суми. Вже не перший рік вони на безоплатній основі здають кров для тих, хто її потребує – передусім, онкохворих дітей. Більше двох років тому, коли координатор донорського руху Вячеслав Ганнич запропонував своїм товаришам разом здати кров, його підтримало до десятка людей. Зараз щомісяця кров здають 20-35 благодійних донорів-християн, і в ході масових акцій, і окремо. Ось і сьогодні близько 15 чоловік зібралися, аби допомогти онкохворим дітям. Прийшли і поодинці, й сім’ями – за малюками або дорослими дітьми-донорами. Сумчанка Тетяна прийшла з сином Андрієм. Сподівається наступного разу залучити до доброї справи і другого сина:

- Якщо я можу допомогти своєю кров’ю чи плазмою, то я готова це зробити. Майбутнє наших дітей залежить в деякій мірі і від нас. Тож якщо ми будемо давати свою любов, своє тепло, своє милосердя, то наші діти будуть щасливі.

Тендітна Ліза Щербак виглядає підлітком. Але насправді – це досвідчений донор з майже чотирирічним стажем. З 18 років Ліза регулярно відвідує центр служби крові, сприяє пропаганді донорства.

- Зараз дуже багато хворих потребують крові. Але чимало людей не можуть бути донорами за станом здоров’я, - каже дівчина. – Тому поки в мене є здоров’я – буду ним ділитися. До того ж здача крові чи плазми приносить велику користь організму донора.

- Коли Вячеслав вперше запросив мене взяти участь у такій акції, я вирішив спробувати, щоб дізнатися, чи можу я бути донором - не всіх же допускають, - каже Володимир Савицький. - Здаю кров уже два роки - бо бачу в цьому необхідність, особливо зараз, коли йде війна. Наші донації потрібні пораненим, постраждалим в аваріях, онкохворим. Ми відвідуємо дитяче відділення онкогематології, даємо там вистави лялькового театру і бачимо тих дітей, яким потрібно багато переливань, розуміємо, що потреба в крові дуже велика. Таким чином я служу громадянам нашої країни, жителям нашого міста. Я хочу бути корисним - і зараз, і у мирний час.

Людмила Овчаренко здає кров вдруге. Долучилася до цієї справи через громадський рух "Нова кров", члени якого збирали донорів, щоб допомогти онкохворому хлопчику.

- Я давно хотіла стати донором, рятувати людей, - розповідає Людмила. І коли мені запропонували допомогти дитині - зрозуміла, що це знак, що настав час мрію втілювати в життя. Теперь буду продовжувати донації - бо знаю, що ми робимо благу справу, що моя кров допоможе хворій дитині. Тому роблю це з радістю і задоволенням.

Долучитися до доброї справи може кожен. Чекаємо вас за адресою: пр.Громадянський, 2, у будні дні - з 7.00 до 20.00, у суботу з 7.00 до 16.00.

Також здати компоненти крові можна в Центрі крові м.Шостка за адресою: вул.Знаменська, 6. Час прийому донорів у центрі крові: з 8 до 15 години, вихідні - субота та неділя.

Переглядів: 662 |
Всього коментарів: 0