Головна » 2017 » Травень » 5 » Лікувальний плазмаферез – на телеканалі АТВ
07:29
Лікувальний плазмаферез – на телеканалі АТВ

Останнім часом лікувальний плазмаферез стає все більш популярним засобом омолодження, оздоровлення та боротьби з різними недугами, у тому числі – важкими. В Сумській області  послуги лікувального плазмаферезу на найвищому рівні надає Сумський обласний центр служби крові. Чим корисна ця процедура і в яких випадках вона необхідна – вирішила розповісти своїм глядачам у програмі «Актуальний репортаж» журналіст АТВ Тетяна Полозова.

Коли знімальна група прибула до СОЦСК, сеанс плазмаферезу якраз проходив відомий сумський політолог, експерт громадської організації «Бюро аналізу політики» Віктор Бобиренко.

– Мої очікування цілком справдилися,  - розповів він. – Процедура виявилася справді неважкою і безболісною. Сьогодні я вже вдруге тут – і мені все подобається. Особливо – європейські стандарти закладу. Я був тут років 15 тому, здавав кров для співробітниці, порівняно з тим, що зараз, це небо і земля. Кругом би так! Професіоналізм відчувається у всьому – від бахіл на вході, до чистоти, обладнання, зручних крісел.  Сподобалися і ціни – коли друзі рекомендували мені цю процедуру, я дізнався, скільки вона коштує в Трускавці. Тут – втричі дешевше.  Звичайно, я сподіваюся на гарний результат – маю високий рівень холестерину і цукру в крові,  тому зараз дотримуюся дієти, буду проходити також  медикаментозне лікування, дію якого плазмаферез має значно посилити як супутній метод.

– Видаляючи з організму порцію рідини з великим вмістом холестерину чи інших небезпечних речовин, замінюючи її на чистий фізіологічний розчин,  ми значно прискорюємо одужання, покращуємо стан хворого, - розповів завідуючий відділенням заготівлі крові СОЦСК Владислав Світайло. – В медицині існують аналогічні методи  - однак вони менш безпечні, важче переносяться організмом пацієнта. У той же час лікувальний плазмаферез – це дуже ефективний допоміжний метод при багатьох захворюваннях, і найбільш безпечний. При деяких хворобах – це єдиний спосіб уникнути інвалідності.

Детальніше про переваги лікувального плазмаферезу глядачі АТВ зможуть дізнатися вже найближчим часом.

Переглядів: 738 |
Всього коментарів: 0