Головна » 2017 » Лютий » 16 » Любити – означає діяти
09:00
Любити – означає діяти

У День святого Валентина більшість українців відзначали свято всіх закоханих. Робити це можна по-різному. Подружжя Совенків з Сум вибрало для себе такий формат святкування, як спільна важлива справа – здача крові для хворих дітей. Микола та Ірина не самі регулярно допомагають іншим власною кров’ю – роблять це разом із старшими дітьми. Андрій та Ілля -  теж донори. Поки що до Сумського обласного центру служби крові не приходять лише найменші члени сім’ї – доня Алінка та внучок  Андрійко. Але їм точно буде з кого брати приклад, коли підростуть.

– Ми з самого початку здавали кров усі разом, вчотирьох, - розповідає Микола Совенко, підполковник податкової служби у відставці, а зараз – пастор церкви «Добра новина».  -Так сталося, що нас попросили допомогти – і ми вирішили зробити це разом. А потім прийшли провідати людину, якій здавали кров – і побачили, як багато людей потребують переливань. Тому вирішили продовжувати цю діяльність. Адже в кожної людини є бажання допомагати іншим, для нас, нашої сім’ї, наших друзів це дуже важливо, щоб слова не розходилися з ділом.  Ми здаємо кров регулярно вже більше року – і бачимо в цьому велике благословення – адже роблячи добро іншим ти отримуєш набагато більше, ніж віддаєш.

– Здати кров саме сьогодні було ідеєю моєю дружини. Вона сказала, що любов – це від слова «любити», дієслова, яке вимагає робити щось для інших людей, не лише близьких, вимагає конкретних вчинків. І здати кров – це чудовий спосіб виявити любов, передати її іншим. Ми всі згодилися – тому ми тут…

Переглядів: 537 |
Всього коментарів: 0