Головна » 2017 » Травень » 3 » «Ми повинні навчити своїх учнів людяності»…
07:26
«Ми повинні навчити своїх учнів людяності»…

27 квітня в Сумському обласному центрі служби крові було по-справжньому людно – до акції «Здай кров – врятуй життя» долучилися викладачі та учні Сумсього міжрегіонального вищого професійного училища.  Вони вирішили поділитися власною кров’ю з маленькими пацієнтами відділення онкогематології обласної дитячої лікарні. На акцію відгукнулися надзвичайно дружно:

– З 54 педагогів училища 36 сьогодні тут, – розповідає в.о.директора ВПУ Віталія Камишанська. – Дітей у нас близько 400, але серед них значна частина неповнолітніх. До центру крові сьогодні прийшли 70.  Це не випадково – наше училище  багато років допомагає обласній дитячій лікарні, є її волонтером, допомагає з благоустроєм території, ремонтними роботами, учні влаштовують невеличкі свята для хворих дітей.  Ми намагаємося вкласти в наших дітей  доброту, любов, навчити їх людяності». І бачимо, як вони з радістю, з готовністю допомагають тим, хто цього потребує. Це означає, що наші зусилля не марні.

– Я вперше здаю кров, - розповідає учениця ВПУ Оля Усевич. – Відчуваю радість і гордість.  Коли до нас прийшли з центру крові і розповіли про те, що її потребують хворі діти, я ні на секунду не задумалась. В мене є дитина, якби з нею щось трапилось, я б цього не пережила. І я хочу допомогти цим дітям, і хочу звернутися до всіх сумчан з проханням підтримати цю акцію і допомогти.

Настя Пасічник не вперше здає кров – робить це регулярно з того часу, як їй виповнилося 18.

– Я раніше здавала кров для хворих , - розповідає вона. – У мене багато друзів, у деяких з них хворіли брати і сестри, їм потрібні були переливання. Коли про таке чую, завжди хочеться допомогти, віддати частинку себе, щоб хвора людина видужала.  Моя група крові рідкісна, 4 мінус, вона потрібна завжди.  І я, і мої друзі впевнені – молодь має не тільки розважатися, а й знаходити час для добрих справ.

Разом з учнями  до донорства долучились багато викладачів. Майстер виробничого навчання Євген Бояндін  здає кров вперше:

– До цього я не чув про подібні акції, але коли нам розповіли про це, ми відразу відгукнулись. Я вважаю, що допомогти  хворій людині вилікуватися, здати для неї кров – це особистий обов’язок кожної людини, яка вважає себе гідною цього звання. Закликаю всіх небайдужих сумчан приєднатися до цієї акції. Я впевнений, що ми теж будемо продовжувати цю добру справу.

Переглядів: 592 |
Всього коментарів: 0