Головна » 2017 » Серпень » 15 » «Ми працюємо на таких же апаратах, але сама організація роботи тут набагато краща…»
07:29
«Ми працюємо на таких же апаратах, але сама організація роботи тут набагато краща…»

Сумський обласний центр крові завжди радий вітати гостей. Відкритість СОЦСК  і готовність  ділитися досвідом відзначив доцент кафедри анестезіології Буковинського державного університету (Чернівці) Анатолій Ковтун. Він давно як науковець займається методами детоксикації, одним з яких є лікувальний плазмаферез, захистив дисертацію з цього напрямку. Вивчав, як працюють центри плазмаферезу у Німеччині, Франції. Завдяки публікаціям про СОЦСК, зацікавився й Сумами:

– Відколи оновлений центр служби крові відкрився, слідкую за ним через Інтернет. Але дійсність перевершила мої сподівання. Хоч ми у Чернівцях географічно ближче до Європи, але рівень зовсім не той, що тут, у Сумах. Ми працюємо на таких же апаратах, але сама організація роботи тут набагато краща. Хочеться повчитися й задіяти їхні методи.

Вразила суспільна активність населення – я прийшов до реєстратури зранку, запитав у донорів про їх мотиви, вони кажуть: головне – це врятувати людей.  Ще в СОЦСК прекрасні керівники, дуже відкриті люди, в Києві таких нема, важко отримати потрібну інформацію. А тут все показали, розказали, готові допомогти в роботі. Я приємно вражений таким ставленням і бачу, що я недаремно приїхав сюди, тут є з ким співпрацювати. Хочеться прислати людей на курси, щоб повчилися. Дуже сподобалася методика реєстрації донорів, яка запобігає можливим помилкам, дуже гарно зроблена комп’ютерна система. Сумський центр – це гарний приклад для всіх станцій крові в Україні.

Переглядів: 513 |
Всього коментарів: 0