Головна » 2017 » Березень » 15 » «Непереможну кров» здавали у Сумах
14:16
«Непереможну кров» здавали у Сумах

По-особливому відзначили День Добровольця сумські ветерани АТО. 14 березня вони завітали до Сумського обласного центру служби крові, щоб розпочати наповнення Банку крові Спілки ветеранів війни та АТО. Це – спільний проект Спілки та СОЦСК. Суть його – в тому, що члени спілки ветеранів АТО та просто небайдужі громадяни наповнюють Банк під час благодійних акцій, а у випадку необхідності  переливання компонентів крові атовці отримують її з Банку крові безкоштовно, у якому б лікувальному закладі вони не знаходилися.  Необхідність у такому співробітництві назріла давно – впевнений голова Спілки ветеранів війни та АТО Володимир Лаврик:

– При голові ОДА, а також при міському голові існує координаційна рада учасників АТО. І дуже часто виникає питання допомоги учасникам АТО із лікуванням. І десь 50% усіх проблем – це забезпечення кров’ю та її компонентами. Тому ми вирішили започаткувати безстрокову акцію «Непереможна кров». Сьогодні 15 чоловік здає кров, і далі  протягом року ми будемо це робити, сподіваюся, підключаться  і інші громадські організації атовців   і не тільки. Цей банк крові має вирішити питання, аби кров для бійців була безкоштовною. Це конче потрібно нашим хлопцям.

– Я півтора роки пробув під Донецьком, Луганськом. Демобілізувався в листопаді, - розповідає доброволець  Олександр Бадолян. – Наші хлопці ще воюють, отримують поранення,  і я чим можу, хочу їм допомогти.

 – Така форма роботи, як створення Банків крові чудово себе зарекомендувала, - каже директор СОЦСК Наталія Трофименко. – Їх мають вже кілька крупних підприємств,  а також деякі райони області. Це дозволяє забезпечувати їх працівників та жителів препаратами крові незалежно від наявності коштів у лікувального закладу. У наш час це дуже актуально, тому ініціатива Спілки ветеранів війни та АТО має особливе значення. До того ж, у такій формі віддячити атовцям, здавши кров для їх Банку,  можуть всі бажаючі сумчани.

Переглядів: 498 |
Всього коментарів: 0