Головна » 2017 » Травень » 10 » Разом робити добро
08:13
Разом робити добро

5 травня в Сумському обласному центрі служби крові вчергове зібралися прихожани сумських протестантських церков. Вони продовжують свою акцію милосердя, безкоштовно здаючи компоненти крові для  тих, хто їх потребує.

– Сьогодні прийшло 15 донорів, кілька з них здають кров уперше, - розповідає координатор акції Вячеслав Ганнич. – Ми регулярно проводимо такі донорські дні, щоб дати людям черговий поштовх, нагадати  про важливість цього заходу, дати змогу бажаючим долучитися до цієї справи. Новим учасникам простіше зважитися прийти, коли все організовано і поруч такі ж донори. Тоді люди краще відгукуються на наше запрошення. Крім того, участь в акції з самого початку передбачає системну основу, а не один раз здати кров і забути про це.

– Я здаю кров вже більше року, - розповідає сумчанин Андрій Петреску. – Колись до нас прийшов В’ячеслав, запросив на чергову здачу крові, розповів, що це дуже потрібно, у цьому є необхідність. Є люди, які не можуть собі оплатити препарати крові, хоча вони їм дуже потрібні, а так ми безплатно здали кров – їм безплатно її дали. Тоді я став донором уперше – а потім мені приходили нагадування про те, що моя кров потрібна, і я приходив до центру крові знову. Здаючи кров, я відчуваю внутрішню впевненість у тому, що все роблю правильно і роблю те, що потрібно.

Світлана Куць буде здавати кров уперше, але вона зовсім не боїться:

– Мені колись ставили крапельниці, думаю, це не сильно відрізняється, - впевнена вона.  – На акцію мене запросила подруга – вона сама вже здавала кров, і розповіла мені, що можна стати донором – і цим комусь допомогти врятуватися. Хочу здавати кров і далі – якщо це буде комусь необхідно, то мені не шкода крові.

Переглядів: 500 |
Всього коментарів: 0