Головна » 2017 » Березень » 30 » СОЦСК – як зразок безпечного донорства
12:29
СОЦСК – як зразок безпечного донорства

29 березня народні депутати від Радикальної партії Олега Ляшка Василь Амельченко та Олексій Кириченко побували в Сумському обласному центрі служби крові з робочим візитом.
Директор центру  Наталія Трофименко разом з головним лікарем - Світланою Кривцун провели екскурсію центром для народних обранців. Радикальні депутати пройшли звичайний для донорів шлях від аналізу крові до операційного залу, оглянули лабораторії, дізналися про роботу центру, організацію донорства, механізм заготівлі, тестування і переробки донорської крові. Також обговорювалось питання забезпечення компонентами та препаратами крові лікувально-профілактичних закладів м. Суми та області.

– Радикальна партія Олега Ляшка постійно приділяє увагу проблемам донорства, - розповідає директор Сумського обласного центру служби крові Наталія Трофименко. – Члени місцевої організації партії не раз благодійно здавали кров для хворих дітей. А сьогодні до нас прибув депутат Верховної Ради, який займається питаннями медицини та безпосередньою підготовкою нового Закону України про донорство крові. Ми дуже раді, що можемо показати в Сумах, як здійснюється відбір донорів,  заготівля крові та плазми, контроль їх безпеки за міжнародними стандартами. Сподіваємося, наш досвід стане корисним для галузі служби крові в Україні в цілому.

 

Переглядів: 686 |
Всього коментарів: 0