Головна » 2017 » Серпень » 15 » Сумський центр крові – взірець для України, вважає радник Київського міського голови
07:27
Сумський центр крові – взірець для України, вважає радник Київського міського голови

СОЦСК – єдине державно-приватне підприємство в системі служби крові України. Наскільки вдалою виявилася така форма господарювання – добре знають сумчани та жителі області. Переймати досвід приїжджають і з інших регіонів. 9 серпня до Сумського обласного центру служби крові завітала делегація з Києва на чолі з радником Київського міського голови з питань охорони здоров’я Серго Кітіашвілі.

– Ми плануємо покращити ситуацію в системі служби крові Києва, і шукаємо гарні приклади, пояснив він, детально ознайомившись з обладнанням та організацією роботи СОЦСК. – Зараз стан справ в таких закладах у Києві і по Україні реально сумний, так бути не повинно. Адже ми йдемо до Євросоюзу і маємо керуватися європейськими стандартами, рекомендаціями ВОЗ. Я бачив станції крові у Києві, у Харкові, Суми – це третє місто, куди ми приїхали.  І я дуже радий побачити цей центр не лише тому, що він найкращий, а й тому, що він підтверджує ефективність державноприватного партнерства. У нас в Грузії цю форму запровадили давно, і вона успішно працює. Як і в Європі, у нас є навіть повністю приватні центри крові. Вважаю, це єдино правильний шлях, коли у держави немає коштів для належного утримання таких закладів – відкрити двері для відповідального бізнесу. Звичайно, потрібно детально розписати умови і правила, які мають виконуватися, щоб ця система була ефективною.

На сьогодні в Україні є тільки один приклад – ваш центр, і його потрібно показувати всім. От ми приїхали, подивилися, і розуміємо – якщо такого рівня закладу можна досягти в Сумах, чому цього не можна зробити в Києві? Є над чим працювати.

Переглядів: 429 |
Всього коментарів: 0