Головна » 2017 » Лютий » 21 » Сумський обласний центр служби крові відвідала делегація з Індії
15:53
Сумський обласний центр служби крові відвідала делегація з Індії

Сумчани та жителі області звикли, що СОЦСК забезпечує препаратами крові медичні заклади області, але на всеукраїнському рівні він має набагато більше значення.

Адже саме тут  закуповує сировину для виробництва життєво важливих  препаратів ПАТ «Біофарма» - визнаний на міжнародному рівні виробник фармацевтичної продукції. Серед більш ніж 130 найменувань лікарських препаратів, що виробляються на виробничих потужностях ПАТ, значну частку складають препарати на основі плазми крові. Звичайно, для того, щоб вони були якісними, процес їх виготовлення має контролюватися на всіх етапах, починаючи із заготівлі плазми.

Саме тому «Біофарма» за останні роки вклала понад два з половиною мільйони доларів в реконструкцію та сучасне технічне оснащення Сумського обласного центру служби крові. На сьогодні це найкращий центр служби крові в Україні, який забезпечує європейський рівень якості та безпечності заготовленої плазми. Подвійний лабораторний  контроль  та максимальне виключення людського фактору роблять плазму крові, заготовлену в СОЦСК, відповідною міжнародним стандартам. Саме тому вона використовується «Біофармою» для виробництва високоефективних ліків.

17 лютого Сумський обласний центр служби крові відвідала делегація гостей з Індії - директор компанії "Trigenesis" Капіль Кумар, та директор компанії "Plasmagen" Ранжит Ажманіні з представниками ПАТ «Біофарма». Керівники всесвітньо відомих  індійських фармацевтичних компаній  приїхали до України спеціально, щоб відстежити шлях, який проходять препарати «Біофарми» від моменту заготівлі сировини і до їх відвантаження замовникам.

Оглянувши лабораторії СОЦСК та ознайомившись з критеріями відбору крові, умовами заготівлі, заморозки  та зберігання плазми, індійські гості були у захваті, і визнали технології СОЦСК надійними і безпечними. Особливу увагу вони звернули на систему контролю якості, впроваджену в СОЦСК, також їх зацікавила інформація про етапи реконструкції центру, препарати крові, які він виробляє, його відмінності від інших українських станцій крові.

– Відвідання вашого центру крові було чудовим. Я був вражений вашими співробітниками і їх відданістю справі. Постійно насолоджувався нашим спілкуванням і виробничими процесами, і я дуже вдячний за цю чудову екскурсію центром. Хотілося б, щоб у нас було більше часу…. Сподіваюсь, що наші робочі відносини будуть прекрасно розвиватися, і ми прийдемо  до взаємовигідного партнерства на індійському та інших ринках, - підсумував  перебування в Сумах Ранжит Ажманіні.

В результаті візиту індійських гостей серед напрямків майбутнього співробітництва зявився також обмін досвідом впровадження сучасних технологій на підприємствах. Працівники СОЦСК зможуть презентувати своє підприємство та розповісти про його принципи роботи безпосередньо працівникам індійських компаній даного напрямку.

А поки такі заходи тільки починають готуватися, СОЦСК чекає нове випробування – і нові гості. Вже завтра, 22 лютого він стане місцем зустрічі і обміну досвідом представників всіх служб крові в Україні.

Переглядів: 628 |
Всього коментарів: 0