Головна » 2017 » Квітень » 26 » «Територія здоров’я» у СОЦСК
07:47
«Територія здоров’я» у СОЦСК

Сумський обласний центр служби крові не лише забезпечує медичні заклади області препаратами крові та заготовляє плазму для виготовлення лікарських препаратів. Він надає і деякі суміжні послуги, зокрема, аналізи на сучасному високотехнологічному обладнанні та лікувальний плазмаферез. Призначений він для тих, хто з тих чи інших причин не може здавати плазму, як донор, але потребує цього з лікувальною метою. СОЦСК має сертифіковане обладнання для лікувального плазмаферезу, а його спеціалісти пройшли відповідне навчання. Саме тому багато сумчан, які страждають на тяжкі недуги, користуються послугами центру служби крові  в якості додаткового лікувального  методу.

Однак про властивості лікувального плазмаферезу знають далеко не всі ті, хто його потребує і міг би значно покращити свій стан здоров’я за допомогою цієї процедури. Саме тому особливо приємним стало повідомлення про те, що в стінах СОЦСК пройдуть зйомки передачі телеканалу «Відікон» «Територія здоров’я», випуск якої буде присвячено плазмаферезу. 24 квітня зйомочна група телеканалу завітала до центру крові.

– Це досить актуальна тема, - пояснює свій вибір журналіст Карина Кузьменко. – Зараз у людей дуже багато проблем зі здоров’ям. І хочеться, аби вони знали, куди звертатися за допомогою і лікуванням. Мені і самій цікаво працювати над передачею, адже я вже кілька разів здавала компоненти крові, як донор, співробітники нашого телеканалу приймали участь в благодійних акціях центру крові. Тепер ми бачимо ще один важливий аспект його роботи.

Про те, яке місце займає лікувальний плазмаферез серед інших медичних процедур, при яких хворобах він має велике значення і в чому полягають особливості процедури, на камеру розповіла головний лікар СОЦСК Світлана Кривцун. А завідуючий відділенням заготівлі крові СОЦСК Владислав Світайло буде говорити про це в подробицях у стінах телестудії. Тож чекаємо на цікаву передачу!

Переглядів: 513 |
Всього коментарів: 0