Головна » 2017 » Квітень » 13 » Великодня акція – у розпалі
13:34
Великодня акція – у розпалі

Віряни сумських протестантських церков – постійні відвідувачі Сумського обласного центру служби крові. Від однієї благодійної акції до  іншої серед християн росте  кількість донорів, які вважають своїм обов’язком допомагати іншим боротися з тяжкими хворобами. Більша частина тих, хто взяв участь у сьогоднішній Великодній акції християн – молодь, багато хто прийшов сім’ями або дружніми компаніями.

– Сьогодні прийшли до 30 донорів, - розповідає координатор донорського руху християн у Сумах В’ячеслав Ганнич. – Окрім християн, до Великодньої акції долучилися члени сумського осередку партії «Самопоміч». Багато донорів здають компоненти крові за власним графіком, а щокварталу ми проводимо масові акції, щоб запросити нових людей, нагадати тим, хто не міг вибрати час для відвідин СОЦСК, що пора мобілізуватися, щоб та підтримка, яку ми надаємо хворим, була суттєвішою. Кров ми збираємо для онкохворих дітей, що проходять лікування в Сумській обласній дитячій лікарні.

Андрій і Галина Ручені здають компоненти крові разом. Галина робить це вже вдруге. Андрій долучився до почину дружини, як тільки повернувся додому після тривалої поїздки.

– Вирішили робити це тому, що хочемо допомогти діткам. Для дітей нічого не жалко, і крові теж. Разом ми зможемо допомогти більше, - розповідають вони, і планують наступний візит до центру крові , як тільки закінчиться передбачений нормами час на відновлення донора.

18-річний Павло Деркач почав здавати кров, як тільки досяг повноліття. Зараз робить це вже втретє:

– Є такий вірш в Біблії «Все, що по силам –роби». Якщо є така можливість комусь допомогти, чому б нею не скористатися? Ми відвідуємо онкохворих дітей у відділенні, і тут теж стараємося їм допомогти.

– Ми можемо врятувати чиєсь життя – чому б не допомогти, - підтримує Павла 21-річна Даша Расторгуєва. Вона сьогодні здає кров вдруге. Молоді люди  регулярно зустрічаються з тими малюками, для яких здають сьогодні кров, і впевнені – дуже важливо, щоб до благодійного донорства залучалося якнайбільше людей.

До доброї справи християн долучилися і члени Сумської організації партії «Самопоміч».

– Не всі, хто хотів, змогли прийти сьогодні, - розповідає координатор акції Ірина Харченко. -Але ми продовжимо свою акцію, щоб хворі діти отримали потрібну їм кров.  Ми вперше розпочали цю діяльність минулого року. Я давно хотіла здавати компоненти крові якомога частіше – адже це не потребує особливих зусиль і може врятувати життя. Наша сім’я зіткнулася з проблемою забезпечення препаратами крові особисто, коли доводилося купувати їх для дідуся – це дуже дорого. Тому я знаю, наскільки важливо, щоб благодійних донорів було якнайбільше.

Переглядів: 629 |
Всього коментарів: 0