Головна » 2017 » Жовтень » 12 » «Здай кров – зігрій захисника!»
07:20
«Здай кров – зігрій захисника!»

Наближаються великі свята – Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва і День захисника України. Наші небайдужі і соціально відповідальні співвітчизниками відзначають їх добрими справами. З приводу цих значимих дат, Сумський обласний центр служби крові оголосив і протягом жовтня проводить акцію «Козацька кров – цілюща сила!».
У акції беруть активну участь не тільки мешканці обласного центру, а і районів. Так, у Ромнах цього тижня проходить оригінальна благодійна акція «Здай кров – зігрій захисника!», яку організували жителі легендарного села Пустовійтівка.
«Наша земля – батьківщина останнього кошового – Петра Калнишевського, тому і народ наш – козацький, щирий, - говорить голова Пустовійтівської сільради Вячеслав Обрамець. – От і вирішили провести таку благодійну акцію і приурочити її до Дня захисника. Щоб допомогти військовим, які боронять кордони держави».
Вячеслав Леонідович не тільки підтримав і організував акцію, а й 10 жовтня разом з іншими пустовійтівцями теж приєднався до донорського руху.

«Від акції – потрійна користь!»
- Щоб усі бажаючі змогли долучитися, ми здаємо компоненти крові протягом тижня, - розповідає фахівець з соціальної роботи Валентина Корнієнко. – Отриману донорську компенсацію збираємо і направляємо на закупівлю теплих речей для бійців, які у цей час нас захищають, несуть службу у зоні АТО. Ми ретельно готувалися: проводили роз»яснювальну роботу, виготовили плакати для сіті-лайтів, розклеювали оголошення, роздавали флаєри. Щоб залучити якомога більше людей. До того ж, потреба у компонентах крові існує завжди і це те, що є у кожного. Ми, наприклад, з чоловіком удвох здали плазму – і майже 500 гривень, щоб обігріти бійців уже є. Таким чином, від донорства потрійна користь – і бійцям допоможемо, і тим, хто потребує переливань, і свій організм очистимо і оздоровим. Всі ми здаємо кров уперше. Сподобався персонал – гарні, ввічливі, усміхнені дівчата, вони справжні молодці.
Мені вже дзвонили із інших сільради, які теж хочуть долучитися до акції – хотілося б, щоб вона стала спільною для всіх жителів району. Адже у нас 32 сільські ради – і в них теж живуть свідомі, небайдужі люди. Сподіваємося і на жителів міста – сьогодні до нас приєдналися голова міської ради, голова райдержадміністрації. Разом ми зможемо по-справжньому допомогти і нашим захисникам, і хворим. Це – чудова можливість зробити добру справу.

«Це – соціальний прорив у нашому місті»
Центр служби крові у Ромнах відкрився на початку вересня – і відразу викликав зацікавленість керівництва міста та району. Адже заклад працює за європейськими стандартами і його поява в Ромнах - це важливий крок до осучаснення та покращення медичного обслуговування жителів міста та району.
– Ми розуміємо, що кров потрібна нашим людям кожен день, і відкриття центру служби крові в Ромнах – це соціальний прорив у нашому місті, - каже міський голова Сергій Салатун.
Позитивну оцінку новий центр крові отримав і від голови Роменської РДА Валерія Білохи:
- Якраз ми і пришвидшимо лікування багатьох людей, а можливо і врятуємо їхні життя, - відзначив очільник району. – Донорський рух потрібно популяризувати, бо він дуже важливій як для всього суспільства, так і для тих, хто здобуває мирну долю для України. Ми всі можемо зробити таку просту річ – прийти і здати кров. І можливо саме в цей час її чекають наші бійці, хворі люди, діти.

«Розповсюджуємо високі стандарти,
комфорт, безпечність»
Ромни стали другим після Шостки містом обласного значення, де відкрився центр служби крові. На черзі – відкриття аналогічних закладів у Конотопі та Охтирці.
- Ми прагнемо того, щоб донорство було не якимось особливим вчинком, а звичною справою - гуманною і патріотичною - як це є у всіх прогресивних країнах, - говорить заступник директора СОЦСК з питань маркетингу Олена Геренко. – Сумський обласний центр служби крові є найкращим в Україні і одним з кращих у Європі. Можна сказати, що медична реформа на сьогодні відбулася в окремо взятому закладі. І зараз ми розповсюджуємо ті високі стандарти якості, комфорт і головне – безпечність, напрацьовані у СОЦСК, у райони області. Розвиток і популяризація донорського руху – це справа державної ваги. А роменців та жителів району, сусідніх міст і сіл запрошуємо на донацію за адресою: м.Ромни, бульвар Московський, 27/1. Зверніть увагу на необхідність дотримання донорської дієти, про яку можна дізнатися на сайті www.socsk.org, або за телефоном гарячої лінії 050 307 80 94.

 

Переглядів: 532 |
Всього коментарів: 0