Головна » 2017 » Лютий » 20 » Життєвою енергією ділилися працівники ПАТ «Сумиобленерго»
10:31
Життєвою енергією ділилися працівники ПАТ «Сумиобленерго»

Протягом 16-17 лютого в стінах Сумського обласного центру служби крові вперше проходила акція «Здай кров – поділися життєвою енергією». Участь в ній взяли більше 50 енергетиків.  Багато хто з працівників ПАТ «Сумиобленерго» здавали кров і раніше – поодинці, масова ж акція відбулася вперше. Приводом для неї стала лекція завідуючого відділенням заготівлі крові СОЦСК Владислава Світайло про донорство та розповідь про те, як потребують компонентів крові  маленькі пацієнти онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні. Для цих дітей донорська кров – єдиний шанс пережити важке лікування і одужати. Відгук енергетиків на почуте був дружнім та одностайним: так! І вже через кілька днів до СОЦСК, щоб здати кров та плазму на користь онкохворих  дітей.

– Наші донори  разом з кров’ю, якою вони сьогодні діляться,  віддають частинку любові, доброти, своєї власної енергії – і понад усе хочуть, щоб їх кров допомогла тим , хто її отримає, - каже голова обласної профспілкової організації ПАТ «Сумиобленерго» Галина Бугайова. – І особисто від себе я хочу побажати довголіття та здоров’я усім донорам. Вони роблять корисну і таку потрібну справу.

Інженер служби релейного захисту ПАТ «Сумиобленерго» Микола Жук здає кров не вперше.

– Більше року тому я їхав в поїзді, і почув розмову, - розповідає він. – Пенсіонер-чоловік, що їхав з дачі,  розповідав про те, що він все життя здає кров, що це дуже корисно для здоров’я, що він має звання Почесного донора. Я на нього глянув – він і справді виглядав набагато молодшим за своїх ровесників. Активний, повний сил. Дома я ще почитав про донорство – і вирішив теж спробувати. Ішов до центру крові – думав, тут все примітивно, старе обладнання. А виявилося все навпаки, дуже привабливо і сучасно. І ще це виявилося нагальною можливістю стежити за своїм здоров’ям – адже коли маєш постійну картку донора, в яку заносяться результати аналізів, можеш порівнювати їх між собою, спостерігати зміни, які відбуваються в організмі. Ну і друге – відчуваєш, що ти насправді комусь допомагаєш, адже є так багато людей, які потребують твоєї крові.

– Здаватиму кров вперше, - ділиться інженер ПАТ Олександр Звязкін. – Нам розповідали про хворих дітей і я вирішив, що можу здати для них кров і цим допомогти.

– На сьогодні нашому суспільству потрібна злагодженість, згуртованість – а що може згуртувати краще, ніж спільна допомога комусь, - каже начальник відділу транспорту і логістики ПАТ «Сумиобленерго» Юрій Фігурний. – Здаю кров вперше – це дуже дивне відчуття, коли розумієш, що потрібна саме твоя кров – я дізнався, що моя група – друга з від’ємним резус-фактором - вважається рідкісною, і саме зараз у лікарні є людина, яка потребує цієї крові… Хотілося б, щоб до донорського руху долучалося якомога більше людей, адже це – вияв відповідальності один за одного.

– За багато років «Сумиобленерго» зарекомендувало себе як соціально відповідальне підприємство, - каже заступник директора СОЦСК з питань маркетингу Олена Геренко. – А сьогодні насправді відбувається знакова подія в житті цього підприємства, його працівники вперше відкривають для себе донорство як форму взаємодопомоги. І це дуже важливо, - бо кров потрібна медичним закладам завжди, її неможливо  замінити медикаментами. І ми щиро дякуємо всім тим небайдужим людям, які витрачають свій час, щоб прийти сюди і поділитися найціннішим, що в них є. Заради того, щоб жили чиїсь діти чи рідні.

Переглядів: 652 |
Всього коментарів: 0