Головна » 2017 » Листопад » 23 » «Донорський аКОРД»
14:45
«Донорський аКОРД»

Людську кров неможливо замінити ніяким штучним препаратом, вона життєво необхідна для порятунку хворих та поранених. Собівартість препаратів крові досить велика, тому надзвичайно важливою є допомога безоплатних донорів, завдяки яким хворі забезпечуються потрібними препаратами безкоштовно. Особливо велике значення ця допомога має у лікуванні онкохворих дітей, які під час лікування потребують багаточисельних переливань крові.
Серед активних благодійних донорів – немало бійців спеціального підрозділу Національної поліції КОРД. Вони регулярно долучаються до акцій по здачі крові для тих, хто її потребує. Ось і 22 листопада близько 15 КОРДівців завітали до Сумського обласного центру крові, аби безкоштовно здати кров для онкохворих дітей. Серед них – як кадрові донори, так і ті, хто здає кров вперше.
- Важко переоцінити ту справу, яку ми робимо сьогодні, - говорить координатор акції Вячеслав. – Моїм колегам як нікому відомо, як помирають воїни від критичної кровотечі. Але сьогодні ми здаємо кров для пацієнтів обласної дитячої лікарні – онкохворих дітей, які чекають від нас допомоги і сподіваються на неї. Багато наших співробітників є кадровими донорами. Ми плануємо і надалі не залишатися осторонь проблем хворих дітей, поранених воїнів і нашої країни в цілому.
Євген здає кров вже близько 20 років, розпочав свою донорську місію ще під час служби в армії:
- Беру участь у масових акціях, як сьогодні. Або телефонують з центру крові, що потрібна кров – якщо ми знаходимося в Сумах, то приїжджаємо і здаємо. Сьогодні здаємо для онкохворих дітей – їм дуже потрібна донорська кров. Я сам з Охтирки – і знаю, що зараз у відділенні онкогематології знаходиться хлопчик з Охтирки, у якого рак крові. А потім – здавати кров дуже корисно для власного здоров’я.
- На сьогодні, коли так багато поранених і хворих, які потребують крові, донорство стає особливим, почесним вчинком – каже інспектор Управління КОРД Оксана Токарева. – Тим більше, якщо справа стосується дітей. Онкологічна хвороба як терорист – захоплює дітей і вбиває їх. Тому наші співробітники вирішили протистояти їй – в здати кров в черговий раз на користь дітей, щоб врятувати їх.

Долучитися до доброї справи може кожен! Чекаємо донорів за адресою: м.Суми, пров. Громадянський, 2 у будні дні з 7.00 до 20.00 та в суботу з 8.00 до 16.00, а також у Шосткинському, Роменському та Конотопському відділеннях СОЦСК.

 

Переглядів: 391 |
Всього коментарів: 0