Головна » 2017 » Вересень » 29 » Досвід СОЦСК приїхали вивчати вінничани
15:04
Досвід СОЦСК приїхали вивчати вінничани

Унікальна форма господарювання, найсучасніше обладнання, найвищі стандарти безпеки та налагоджена ефективна взаємодія з донорами, впроваджені у Сумському обласному центрі служби крові, - це приклад для всіх закладів служби крові України. Адже досвід СОЦСК свідчить – реформи в галузі можливі і вкрай потрібні. Наш центр – єдиний в Україні успішно пройшов європейську сертифікацію, що підтверджує якість препаратів крові, які він постачає медичним закладам. А Суми – єдине місто в Україні, де родичам хворих не доводиться самостійно шукати донорів.
Тому не дивно, що до Сумського обласного центру служби крові часто приїжджають колеги з тих областей, де вже зрозуміли необхідність докорінних змін в організації роботи місцевих станцій переливання крові. Керівництво СОЦСК завжди з радістю ділиться напрацьованими механізмами ефективної роботи, адже вихід української служби крові на новий рівень означає покращення медичного обслуговування для кожного громадянина нашої держави.
29 вересня до Сум прибула делегація з Вінниці – представники Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та обласної станції переливання крові. Для гостей було організовано детальну екскурсію та розповідь про всі аспекти роботи СОЦСК.
- Ми приїхали подивитися ваш центр крові, перейняти досвід по мірі можливості, - говорить головний лікар Вінницької обласної станції переливання крові Оксана Банах. – Найбільше враження справила злагодженість роботи персоналу, обладнання, приміщення, умови праці, і, звичайно, організація донорського руху – це ідеально відшліфована система. Звичайно, за один день все детально не вивчиш – хотілося б приїхати надовше, побачити весь робочий процес у деталях, щоб використовувати ці знання у нас.
- Вінниця – велике місто, де виникає багато випадків нагальної потреби в препаратах крові, - каже начальник відділу фінансування та планування Департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Людмила Поліщук. – Тому хочеться більше вникнути, як центр крові працює з лікувальними закладами – вони мають бути повністю забезпечені необхідними препаратами. Нам потрібно детально все прорахувати, щоб не постраждали наші лікувальні заклади. Якщо вони не втратять, а лише виграють – зокрема, в якості препаратів – можна задуматися про те, щоб створювати подібний заклад у нас.

Переглядів: 431 |
Всього коментарів: 0