Головна » 2017 » Вересень » 29 » «Якщо є можливість допомогти людям – чому б цього не зробити?»
07:28
«Якщо є можливість допомогти людям – чому б цього не зробити?»

Християни протестантських церков міста Суми – постійні відвідувачі Сумського обласного центру служби крові. Багато з них є кадровими донорами. І поодинці, і разом вони регулярно приходять до СОЦСК, щоб поділитися кров’ю з тими, хто її потребує.
- Чергову благодійну акцію на користь пацієнтів відділення онкогематології Сумської обласної дитячої лікарні ми проводимо протягом двох днів – 29 і 30 вересня, щоб до неї змогли долучитися і ті, хто не може залишити роботу в будній день, - розповідає координатор донорського руху Вячеслав Ганнич (Vyacheslav Gannich). – Сьогодні прийшли більше десяти бажаючих – всі ті, хто постійно здає кров. Вони знають, що дітям потрібна допомога, адже діти – це наше майбутнє. Хто повинен потурбуватися про них, якщо не ми – дорослі?
Ярослав Ладний здає кров близько трьох років.
- Коли мені вперше надійшла пропозиція здати кров, я зрозумів, що у мене є можливість допомогти. Чому б цього не зробити. Тепер постійно приходжу. Хотілося б, щоб до донорства долучалося більше людей. Люди насправді не знають, що вони можуть це робити, бояться зашкодити своєму здоров’ю. Але коли починаєш особисто розказувати про свій досвід, тоді вони підключаються. Донорам потрібно якнайбільше ділитися досвідом.
Сім’я Совенко – досвідчені донори. Благодійно здають кров не лише батьки, а і їх старші сини, адже знають, як багато дітей потребують допомоги.
- Я закликаю всіх християн здавати кров, - каже пастор Микола Совенко. – Адже це те, чим може допомогти кожен. У нас не завжди є можливість надати допомогу грошима, придбати для лікарні потрібне обладнання, а кров – це те, що є у всіх. І вона дуже потрібна.
- Моя подруга приїхала на два тижні з Ірландії – і перше, що вона захотіла – це здати кров у Сумах, - говорить Ірина Совенко. – Адже ми постійно розповідаємо про наші акції, про те, наскільки це важливо. Якщо Бог благословив нас дітьми, як ми можемо не допомогти іншим дітям?

Переглядів: 412 |
Всього коментарів: 0