Головна » 2017 » Вересень » 8 » «Хотілося побачити зразковий центр»
09:11
«Хотілося побачити зразковий центр»

Гості з усіх куточків України та з-за кордону у Сумському обласному центрі служби крові бувають часто. І одне з питань, яке завжди привертає увагу – це робота з донорами. Адже в інших регіонах України та м.Київ пацієнти та їх родичі вимушені самотужки шукати донорів потрібної групи та обстежувати їх за власний кошт. Звичайно, це дуже незручно – особливо коли мова йде про людей з важкими захворюваннями, які потребують значної кількості переливань. На допомогу пацієнтам та батькам хворих дітей приходять лише громадські рухи та об’єднання, яким доводиться на ходу вчитися організації роботи з донорами, залученню нових і нових небайдужих людей, популяризації донорства.
Один з найбільш активних київських проектів у цій сфері "Середи в Охматдиті". Як і сумські об’єднання, він має на меті не лише забезпечити компонентами крові онкохворих дітей, що проходять лікування в Охматдиті, але й виховати нову формацію донорів – які б вважали донорство не особливим вчинком, а елементарною звичкою соціально відповідального члена суспільства. 5 вересня СОЦСК відвідали дуже цікаві та приємні гості: ініціатор та куратор проекту «Середи в Охматдиті» Олена Балбек і відомий блогер та журналіст Ярослава Гресь, керівник PR-агенції, яка займається виключно соціальними та культурними проектами. Керівництво СОЦСК і керівник ТОВ «Біофарма Плазма» Оксана Плотнікова провели для гостей детальну екскурсію, вичерпно розповіли про все, що цікавило громадських діячів. Враження залишилися якнайкращі.
- Я знала, що ваш центр крові є прикладом зразкового центру, - каже Олена Балбек. - І мені дуже хотілося побачити зразковий центр крові. Бо я бачила вже дуже багато різних центрів. У вас дуже сподобалося, все гарно.

- Такі інноваційні проекти дуже важливі для будівництва нового українського суспільства, вони показують, що все можливо, що у нас це може працювати ефективно, - підсумувала Ярослава Гресь. – Сподобалося, що ви відкриті і прозорі для всіх, хто завгодно може приїхати, все побачити, оглянути. Ще дуже сподобалася ідея зі шкільними екскурсіями у центр крові. Коли це покоління виробить правильне ставлення до донорства, у нашому суспільстві ніколи не буде запитань, чому потрібно здавати кров.

Переглядів: 475 |
Всього коментарів: 0