Головна » 2017 » Листопад » 29 » «Коли Бог дає можливість допомагати людям – це приносить мені задоволення»
10:47
«Коли Бог дає можливість допомагати людям – це приносить мені задоволення»

Донорська кров – завжди потрібна. Її чекають онкохворі і жертви катастроф, поранені і породіллі. Донорські традиції, які вже народилися в Сумах, мають особливе значення для порятунку людських життів. Один з найчисельніших донорських рухів у обласному центрі утворили християни протестантських церков, які не лише самі регулярно здають кров на благодійній основі, а й залучають до цього колег і знайомих. Найчастіше здають для онкохворих дітей – адже пацієнтам обласної дитячої лікарні необхідні багато чисельні переливання крові в період лікування, це їх єдиний шанс на одужання. Допомога благодійних донорів дає можливість забезпечити дітей препаратами крові безкоштовно.
25 листопада др. Сумського обласного центру служби крові на чергову масову акцію завітали 17 донорів. Це вже друга така акція за місяць. У ній брали участь як досвідчені донори, так і новачки у цій справі, у яких залишилися найкращі враження.
- 5 довідок про безоплатну здачу крові ми відвезли до обласної лікарні, - розповідає координатор акції Максим Наумець. – Там знаходиться постраждалий у ДТП Сергій Биченко, він у комі, потребує переливань крові. Минулого тижня ми надали лікарні 10 таких довідок з попередньої акції, сьогодні додали ще. А решта крові призначена для обласної дитячої лікарні, адже ми постійно допомагаємо онкохворим дітям. Саме це служіння існує вже понад півтора роки. Ми намагаємося збільшити кількість благодійних донорів, запрошуємо долучатися до нас і християн, і волонтерів. Адже це – потрібна людям справа.
Більше двох років регулярно здає кров пастор церкви «Благодать», військовий капелан Олександр Петренко:
- Всі люди здатні на благодійність, бо це добро, а добро треба робити. Якщо моя кров допоможе одужати дітям чи дорослим – я тільки радий! Я займаюся служінням серед військових, кожні 2 місяці їду до них на 21 день, служу з ними. Коли Бог дає можливість допомагати людям – це приносить мені задоволення, незалежно від того, іде мова про кров, фінансову чи фізичну допомогу.

Переглядів: 485 |
Всього коментарів: 0