Головна » 2017 » Вересень » 30 » «Коли ми їхали сюди, у нас було багато запитань…»
07:24
«Коли ми їхали сюди, у нас було багато запитань…»

Відкриття філій Сумського обласного центру крові у Шостці і в Ромнах відразу привернуло увагу активної громадськості. Адже донорство – це, передусім, висока соціальна місія, яка не може залишити байдужою свідому частину суспільства.
Особливе місце серед тих, хто виявив найбільший інтерес до високих стандартів якості, впроваджених в СОЦСК, та роботи з донорами у цьому закладі та його філіях зайняли журналісти. Тож 29 вересня до Сумського обласного центру служби крові завітали директор ПРАТ «Шосткинська телекомпанія «Телеком-Сервіс» Наталя Пірлік та знімальна група телеканалу. Для гостей провели детальну екскурсію, головний лікар закладу Світлана Кривцун розповіла про те, як саме СОЦСК проводить заготівлю компонентів крові, перевіряє їх на безпечність, як готуються і доставляються хворим препарати крові, у яких умовах вони зберігаються в центрі. А також про механізм ефективної співпраці з донорами та благодійні акції, які дають змогу надавати безкоштовну допомогу певним категоріям пацієнтів.
- Коли ми їхали сюди, у нас було багато запитань, - підсумувала екскурсію Наталя Пірлік, - але зараз залишилося тільки захоплення.
- Тут зовсім інші масштаби, ніж у Шостці, так багато донорських місць – і всі зайняті. Все продумано до найменших дрібниць, це по-справжньому сучасна європейська установа, - каже журналіст Вікторія Черненко. – Ми були у відділенні заготівлі крові при Шосткинскькій ЦРЛ – там все, наче 50 років тому…
Тепер, коли у Шостці з’явився сучасний центр служби крові, де збережено всі стандарти якості СОЦСК і встановлено таке ж сучасне обладнання, у жителів міста та північних районів області з’явилася можливість долучитися до донорського руху. Адже розширення центру крові і збільшення його потужності залежить саме від донорів. Чекаємо за адресою: м.Шостка, вул.Знаменська, 6, у будні дні.

Переглядів: 558 |
Всього коментарів: 0