Головна » 2017 » Червень » 7 » «Найвищий гонорар – довіра і повага»
09:16
«Найвищий гонорар – довіра і повага»

СОЦСК привітав журналістів зі святом

Напередодні Дня журналіста Сумський обласний центр служби крові зібрав працівників засобів масової інформації на прес-конференцію, щоб привітати з професійним святом та подякувати за допомогу у висвітленні діяльності центру та активній пропаганді донорства.

Результати цієї співпраці вражають. На сьогодні без перебільшення можна сказати, що Суми – донорська столиця світу. Кількість донорів серед населення нашого міста набагато перевищує не лише загальноукраїнські, а й світові показники. Так, в Україні кількість донацій на 1000 чоловік населення становить 18,4. Середній показник в Європі в країнах з високим рівнем розвитку – до 37 донацій, в США і Канаді – до 100. В Сумах за підсумками минулого року ця цифра становила 160. Такого результату не має як жодна країна Європи і світу, так і жодне місто. І багато в чому це – заслуга журналістів.

– У нашого Центру багато партнерів, колег, друзів, - каже директор СОЦСК Наталія Трофименко. - Але ви, журналісти, особливі. Те, що ми робимо, ви закріплюєте словом, переконливістю, глибоким розумінням важливості донорства. Всього того, що працює для здоров'я, порятунку життів багатьох людей. Робіть, дорогі журналісти, наше життя позитивнішим, справедливішим, яскравішим. Виконуйте щодня свою благородну місію. Найвищий гонорар за це - довіра і повага всього суспільства. Ми глибоко вдячні ЗМІ Сумщини за допомогу і співпрацю. Всього за 2016 р. в СОЦСК було  здійснено 40230 донацій – і це при тому, що в нашому місті на сьогодні живуть близько 250 тис. жителів разом з дітьми до 18 років і пенсіонерами. У базі даних СОЦСК – більше 36 тисяч кадрових донорів. Такими показниками можемо пишатися і ми, і громада міста, і журналісти, які нам допомагають. На сьогодні ми працюємо з медичними закладами під їх заявки. У нас навіть є можливість в разі виникнення надзвичайної ситуації протягом двох годин викликати у центр донора і підготувати компоненти крові. І якщо журналісти керуються правилом «6 С», коли вибирають резонансні матеріали, то на Сумщині у нас вже активно  діє правило «7 С», де одне із «С» − це Служба крові.

Спілкування ж журналістами вийшло напрочуд невимушеним, адже багато працівників ЗМІ постійно висвітлюють теми, пов’язані з СОЦСК, або й самі є донорами, і добре знають, як важливо вчасно відреагувати на повідомлення центру.

–         Я хочу подякувати за те, що ви не залишаєтесь осторонь, завжди підтримуєте нас інформаційно, коли трапляється якесь лихо і комусь терміново потрібна кров – як це недавно було з дитиною, яка постраждала в ДТП, - говорить головний лікар закладу Світлана Кривцун. – Люди відразу відгукнулися на заклик про допомогу, який ви поширили. Це по-справжньому велика справа, у якій ви берете активну участь. Завдяки  вашому таланту, небайдужості, оперативності, донорський рух на Сумщині міцніє і зростає.

Один з найважливіших факторів залучення нових донорів та організації кадрового донорства – це  по-справжньому європейські умови та рівень сервісу в СОЦСК. Приватний інвестор – ПрАТ «Біофарма» вклав у модернізацію та сучасне оснащення центру більше 2,5 млн. доларів США. Завдяки цьому Суми мають найсучасніший центр, який забезпечує найвищий рівень безпеки донорів і реципієнтів. Це підтверджує отриманий СОЦСК на початку року міжнародний сертифікат контролю якості  ISO 9001:2015 (єдиний в Україні, отриманий закладом служби крові). Тож лікувальні заклади Сум та області забезпечуються найякіснішими компонентами крові в Україні

– Я вперше в Сумах і на станції переливання крові – і я хочу привітати вас із тим, де ви живете, - каже член наглядової ради компанії «Біофарма» Кшиштоф Сідлєцкі. – Це унікальний для України рівень центру крові, який відповідає найвищим стандартам. Правильно було б сказати, що не в Сумах центр крові європейського рівня, а в Європі є заклади сумського рівня.  Це наша мрія – щоб саме такі центри крові з’явилися в кожній області України.

Журналісти у своїх запитаннях  приділили особливу увагу як підтримці донорства, кількості Почесних і Заслужених донорів у місті, пільгам для них, так і планам компанії «Біофарма» по організації подібних центрів крові в Україні та будівництву унікального заводу-фракціонатору, де з плазми крові вироблятимуться вкрай необхідні хворим ліки.

– Вже в середині наступного року ми плануємо пробні  запуски заводу для фракціонування плазми у Білій Церкві, - розповідає  директор ТОВ «Біофарма Інвест» Сергій Ковальчук. – Нічого подібного за технологічністю та масштабністю немає не лише в Україні, але і в більшості європейських країн. Він потребує якісної та безпечної сировини для виробництва ліків. На сьогодні плазму такого рівня якості нам постачає лише СОЦСК, ми є найбільшим замовником центру. Найбільшим – але не найголовнішим, бо пріоритетним для центру крові є забезпечення компонентами крові лікувальних закладів Сумської області.

Спілкування з журналістами було продовжено в у неофіційній дружній атмосфері, де ще не раз прозвучали вітання та слова вдячності четвертій владі.

Переглядів: 688 |
Всього коментарів: 0