Головна » 2017 » Вересень » 18 » Шосткинські фармацевти ділилися здоров'ям
11:42
Шосткинські фармацевти ділилися здоров'ям

Лариса Якубенко, яка стояла у витоків відомої благодійної акції "До світлого дня - світлі вчинки", і цього разу посприяла в тому, щоб працівники шосткинського підприємства "ФАРМХІМ" здали кров для онкохворих дітей Сумщини напередодні Дня фармацевта, який відзначають 16 вересня. Благородна місія була здійснена в стінах Шосткинської філії Сумського обласного центру служби крові.


Генеральний директор ТОВ «ФАРМХІМ» Микола Федько зазначив, що підприємство цілком підтримує ініціативу своїх робітників в даному напрямку, так як проблема забезпечення донорською кров’ю дуже актуальна:
 

- Ми виробляємо субстанції, що володіють безпосередньою фармакологічною дією і використовуються для виробництва лікарських препаратів: таблеток, розчинів, ін'єкцій. Тому пріоритетом для нас є соціальні проекти, направлені на збереження здоров’я людей.
 

Крім того, керівник підприємства зазначив, що завдяки Центру крові кожен може зробити добру справу.
 

Донорами погодилися стать апаратники синтезу, електрики, технологи, керівники цеху з виробництва хіміко-фармацевтичних препаратів. Також серед благодійників є учасники АТО, які працюють на підприємстві. Задля такої благородної місії до Шосткинської філії Сумського обласного центру служби крові працівники «ФАРМХІМ» приходять цілими сім'ями. Так, наприклад, участь в акції взяли батько та син Андрій і Михайло Конча.
 

Багато хто із донорів говорить, що процедура зовсім безболісна та займає не дуже багато часу. Саме головне - через таку акцію підприємство «ФАРМХІМ» зробить добру справу та допоможе онкохворим дітям Сумщини.
 

- Певною мірою День фармацевта – це і наше свято, - каже заступник директора СОЦСК з маркетингу Олена Геренко. - Тому що СОЦСК не тільки забезпечує лікувальні заклади Сумщини компонентами крові у повному обсязі, а й поставляє плазму до єдиного заводу-фракціонатора на пострадянському просторі. Як відомо з плазми – а в нашому центрі служби крові вона найбезпечніша і найякісніша – виготовляються життєвонеобхідні для хворих людей препарати.
Вітаємо всіх фармацевтів Сумщини з професійним святом! Нехай ваша робота завжди приносить вам радість, а людям - здоров'я!

 

Переглядів: 424 |
Всього коментарів: 0