Головна » 2017 » Листопад » 17 » Сумські студенти-правники підтримали Donor Challenge
10:24
Сумські студенти-правники підтримали Donor Challenge

15 та 16 листопада в 11 містах України проходила всеукраїнська акція Donor Challenge, приурочена до святкування Міжнародного дня студента. Акцію організували Ліга студентів Асоціації правників України та Асоціація молодих донорів України. Не залишилися осторонь і Суми – 16 листопада до Сумського обласного центру служби крові завітали студенти 3 курсу юридичного факультету інституту права СумДУ. Вони здавали кров благодійно на користь онкохворих дітей.
- Вирішили підтримати, не бути байдужими, допомогти хворим дітям. У студентів немає значних коштів, щоб допомогти грошима, але є можливість здати плазму або кров, - розповідає координатор акції Андрій Пономаренко. Андрій – вже досвідчений донор, здає кров понад півтора роки і вважає це своїм обов’язком:
- Донорство для мене – це вносити свою лепту в допомогу людям, які цього потребують, намагатися допомогти, наскільки це в твоїх силах. Коли це робиш – тобі приємно, бо ти небайдуже відносишся до людей, стараєшся їм допомогти. Це чудово.
- Коли ми запропонували своїм одногрупникам взяти участь у акції – практично всі захотіли приєднатися, - каже координатор акції Donor Challenge Жанна Неділько. – Але хтось не зміг за віком, комусь не дозволяє здоров’я, хтось недавно робив татуювання або пірсинг – і тому змогли приєднатися далеко не всі бажаючі. Але вони збираються все одно здати кров, коли матимуть можливість – навіть без акції, просто щоб допомогти.

Переглядів: 499 |
Всього коментарів: 0