Головна » 2017 » Вересень » 21 » У Шостці ділилися життєвою енергією
14:26
У Шостці ділилися життєвою енергією

ПАТ «Сумиобленерго» - підприємство, працівники якого несуть особливу відповідальність перед жителями Сумщини. І не лише в робочий час. У рамках акції «Поділися життєвою енергією – здай кров» вони провели вже дві благодійні кроводачі у Сумському обласному центрі служби крові. Кров здавали безкоштовно – на користь відділення онкогематології Сумської обласної дитячої лікарні, пацієнти якого потребують частих переливань. А минулого тижня енергетики з такою ж благородною місією завітали вже до Шосткинського центру служби крові.


- Ми знаємо, що донорська акція проходить у нас в енергокомпанії регулярно, але не завжди є нагода приїхати в Суми з Шостки, - говорить директор філії"Шосткинський РЕМ" Микола Дроздов.- Коли ж мої колеги дізналися про відкриття Центру служби крові у нашому місті, то записалися в чергу здати кров і плазму – поділитися своєю життєвою енергією з тими, хто цього потребує. Адже ці компоненти неможливо замінити жодним із медикаментів. І мені дуже приємно, що наш колектив долучається до доброї справи.


- Мені навіть трошечки шкода, що я сьогодні вперше здаю кров, і я думаю, що я буду ходити постійно, - каже інженер по технологічним витратам філії «Шосткинський РЕМ» ПАТ «Сумиобленерго» Світлана Якимович. - Дуже хотілося б, щоб всі підтримували ідею здачі крові. Тому, що в наш час дуже потрібна допомога і діткам і бійцям нашим АТО, тому я думаю, що це така правильна місія.


Шосткинський центр служби крові – заклад такого ж високого рівня, як і Сумський – з такими ж високими європейськими стандартами комфорту та безпеки донорів і реципієнтів. Європейський підхід до донорства і привітність та високу професійну кваліфікацію персоналу оцінили всі учасники акції. Водію філії «Шосткинський РЕМ» ПАТ «Сумиобленерго» Олегу Шаповалу є з чим порівнювати – адже чоловік вже багато років здає кров та плазму на користь жителів області і вже отримав звання Почесного донора:


- Тут гарно, зручно, чисто, хороший персонал, - каже він. – Я взагалі рекомендую всім, хто здоровий, здавати кров, допомагати хворим людям, дітям – кому потрібно.
На сьогодні долучитися до донорського руху можна не лише в Сумах та Шостці. Як повідомила заступник директора Сумського обласного центру крові з питань маркетингу Олена Геренко, філії обласного центру служби крові відкриваються у чотирьох містах обласного значення:


- Можна сказати, що медична реформа відбулася в окремо взятому закладі, в окремо взятому місці – в Сумському центрі служби крові. І наразі ми займаємося тим, що розповсюджуємо по Сумській області той комфорт, ту безпеку і ту якість, яка є в Сумському донорському центрі. Ми все це переносимо в Шостку, де відкрився наш підрозділ, в Ромни, де теж функціонує наш структурний підрозділ, і на черзі у нас відкриття ще в Конотопі і Охтирці.


Цього ж дня благодійну акцію по здачі крові у Шостці провели і військові-прикордонники.

Переглядів: 403 |
Всього коментарів: 0