Головна » 2017 » Грудень » 7 » День волонтера відзначили доброю справою
09:34
День волонтера відзначили доброю справою

5 грудня – міжнародний день волонтера. Для України це – особливе свято, адже в нашій країні волонтери опікуються низкою найважливіших для суспільства питань. Одним із них є донорство крові, яка має вирішальне значення для лікування хворих.
Постійними учасниками благодійних акцій, які проходять у Сумському обласному центрі крові, є члени міського осередку ВО «Батьківщина» та ВМГО «Батьківщина молода». Для них донорство стало вже доброю традицією – тож і святковий день батьківщинівці відзначили масовою благодійною акцією на користь онкохворих дітей.
- Сьогодні партія «Батьківщина» вирішила привітати з Днем волонтера всю Україну і показати, що лише спільними діями ми можемо зробити країну красивішою і щасливішою, і можливо – врятувати життя її громадян, - говорить голова міського осередку, секретар сумської міської ради Андрій Баранов. – Я вже більше 4 років здаю кров як донор – а тому вирішив сьогодні підтримати однопартійців і поділитися досвідом донорства. Процедура проходить безболісно, дуже швидко, колектив Сумського центру крові – чудовий. І я запрошую сюди всіх сумчан.
- Для сумських батьківщинівців ця акція є традиційною, - розповідає голова «Батьківщини молодої» в Сумах Ігор Ганненко. – І ми можемо похвалитися тим, що наш приклад у цьому році наслідували партійні організації з усієї України. Це дуже добре – адже такі акції мають поширюватися, а кількість їх учасників – збільшуватися. Сам я здаю кров уже кілька років. І хотів би закликати всіх людей, які ще не є донорами, долучатися до цієї справи. Зробити добро насправді дуже просто і не вимагає ні фінансових затрат, ні багато часу. Але від цього залежать життя.
Незважаючи на напружений графік, до СОЦСК прибув і перший заступник мера Сум Володимир Войтенко, який теж є благодійним донором:
- Сьогодні Всесвітній день волонтерів. Я вважаю волонтерами всіх донорів, адже вони роблять дуже важливу справу. І ми вирішили відзначити це свято, здавши кров для онкохворих дітей. Я вдячний своїм колегам по партії, що вони прийшли сюди, і ми змогли допомогти дітям. Сам я здаю кров утретє – і пропоную долучатися до цієї допомоги всім сумчанам – нічого страшного в цьому немає. Хочу подякувати всім українським волонтерам за їх святу місію і привітати зі святом.
Щоб надихнути однопартійців, до СОЦСК завітала Почесний донор України Валентина Сіпко-Покуленко. Вона отримала це звання ще в 1990 році, і продовжувала активно здавати кров. Валентина Петрівна має 20 років донорського стажу, а зараз активно відстоює пільги для донорв на міському рівні:
- Я приїхала до Сум у 1975 році, почала працювати на ПАТ «Сумихімпром». Коли моєму маленькому синові потрібна була кров, а я була слабка і не могла її здати – йому допомогли інші люди. І коли я змогла здавати кров – я вирішили допомагати іншим людям, як колись допомогли мені. Так і здавала з 1978 по 1997 рік. Допомогла багатьом людям – останній дитині, яку врятувала моя кров, зараз уже 20 років. Я дуже рада, що зараз члени партії «Батьківщина» масово здають кров, це дуже потрібна справа.
- Сьогодні відзначається день волонтера, а в нашому центрі таких людей завжди дуже багато, - каже головний лікар СОЦСК Світлана Кривцун. – Вони приходять допомогти тим, хто поруч, і потребує крові. Ось і сьогодні волонтери вирішили відзначити свято не словом, а ділом – і ми їм дуже вдячні.
Члени партії «Батьківщина» є активними донорами не лише в Сумах. Після відкриття центру служби крові у Шостці батьківщинівці на чолі з Анатолієм Крижановським одними з перших відгукнулися на заклик здати компоненти крові для хворих. Сподіваємося, що цією можливістю скористаються і партійці в Ромнах та Конотопі, де також відкрито
відділення СОЦСК.

Переглядів: 432 |
Всього коментарів: 0